Yeryüzündeki biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği kapsamındaki çalışmalar ekosistemlerin korunması ve yaşamın devamlılığında etkilidir. Bu amaçla türlerin korunması için farkındalık çalışmaları ve koruma alanlarının artırılarak sürdürülebilir uygulamaların gerçekleştirilmesi kritik öneme sahiptir. Okullarda gerçekleştirilen TEKNOFEST, TÜBİTAK, ERASMUS, e-Twinnig, STEM, Hârezmi Eğitim Modeli Uygulamaları ve okul kapsamında yapılan ulusal ve uluslararası projelerin önemi ortaya çıkmaktadır.
Çevre dostu uygulamalar, geri dönüşüm, enerji verimliliği ve doğal kaynakların etkin kullanımı gibi konularda ulusal düzeyde yapılan projeler çeşitli stratejileri içermesi bakımından önemlidir. Okullarda yapılacak bu tür projeler ile ebeveynlere de ulaşılabilecektir. Bu konularda yapılacak projeler, bireylerin çevre sorunları hakkında bilinçlenmesini sağlayacaktır. Bu projeler, tüm ülkelerin işbirliği yapmasını ve kaynaklarını paylaşmasını gerektirir. Sürdürülebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal boyutu düşünüldüğünde SKA’lardan yararlanılarak projeler üretilebilir.
Okulumuz öğretmenlerinden Nuriye Kübra DAŞLI da bu konuda katkı sunmak ve projeler geliştirmek amacıyla MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü ve Scientix Türkiye Koordinatörü Dr. Tunç Erdal Akdur koordinesinde, Sivas'ta düzenlenen Scientix STEM Eğitimi Çalıştayına (15-18 Nisan 2025 )katıldı ve STEM ÖĞRETMENİ SERTİFİKASI ALDI. 4 gün süren çalıştay kapsamında edindikleri bilgi ve deneyimleri proje ve ürüne dönüştüren (Sihirli kompost kutusu) öğretmenimizin çalışmaları da sergilendi ,STEM projelerinin sunumunu yaptı ve prototiplerini tanıttı. . Öğretmenimiz burada önemli kazanımlar edindi. İnşallah, bu kazanımlar öğrencilerimizin yürüteceği proje ve çalışmalara ilham olacak, ışık tutacaktır. En Yakın zamanda yürüteceğimiz çalışmalarla öğrencilerimizin problemlere çözüm üretme, düşünme, analiz etme ve çözüme yönelik ürün geliştirme becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.